Ziarul electronic al arădenilor

Somon asiatic

Ingrediente:

4 fileuri de somon

zeama şi coaja rasă de la jumătate de lime

o lingură sos de soia

o lingură ulei de susan

un căţel de usturoi

2 cm de ghimbir proaspăt

300 gr. noodles

un dovlecel mic

jumătate de ardei capia

un morcov mic

două felii de ţelină

o ceapă roşie

un căţel de usturoi

două linguri sos dulce-acrişor

seminţe de susan

Mod de preparare:

Se prepară o marinată din zeama de lime, sosul de soia, uleiul de susan, usturoiul şi ghimbirul date pe răzătoare şi coaja rasă de lime. Se răstoarnă amestecul peste somon şi se lasă 10-15 minute la rece.

Între timp se pun tăiţeii la fiert în apă cu sare. Legumele se taie bastonaşe subţiri, usturoiul şi ghimbirul se dau pe răzătoare. Într-o tigaie încăpătoare sau în wok se pune uleiul de susan, se adaugă usturoiul şi ghimbirul, apoi bastonaşele de legume. Se pun şi 2-3 linguri de apă fiartă de la tăiţei şi se amestecă uşor până legumele devin al dente. Se adaugă sosul şi apoi se pun şi tăiţeii fierbinţi, scurşi de apă.

Somonul se pune pe tigaia grill şi se lasă câteva minute pe ambele părţi, până devine uşor crocant.

Se serveşte somonul alături de noodles cu legume şi presărat cu seminţe de susan.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.