Site-ul nostru web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți și personaliza experiența și pentru a afișa reclame (dacă există). Site-ul nostru web poate include, de asemenea, cookie-uri de la terți precum Google Adsense, Google Analytics, Youtube. Prin utilizarea site-ului, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Ne-am actualizat Politica de confidențialitate. Vă rugăm să faceți clic pe butonul pentru a verifica Politica noastră de confidențialitate.

Sirop de soc

Ingrediente:

30 de flori de soc

2 l apă

800 g zahăr

zeama de la o lămâie şi jumătate

coaja (doar partea galbenă) de la jumătate de lămâie

Mod de preparare:

Se spală florile de soc sub jet de apă rece; lămâile se spală cu apă fierbinte; se pun într-o cratiţă florile de soc, apa, zeama şi coaja de lămâie; se pune cratiţa pe foc şi se lasă până când apa dă în clocot; se stinge focul şi se lasă totul într-un loc răcoros 3-4 zile, amestecând din când în când; se strecoară zeama şi se pune la fiert cu zahărul; se lasă să fiarbă 5-10 minute, până se topeşte zahărul; se pune siropul în sticle sterilizate şi se învelesc în pături până se răceşte bine. Se păstrează sticlele într-un loc răcoros.

sursa: bucataras.ro

By Actualități Arad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Știri similare

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.