Ingrediente:
două verze murate
o ceapă
500 g ciuperci proaspete
un morcov
o ceaşcă orez
sare, piper, mărar, pastă de ardei iuţi
Mod de preparare:
Orezul se pune la înmuiat în apă cât să-l acopere. Dacă varza e prea sărată se clăteşte în câteva ape. Se aleg frunzele pentru împachetat sarmale, iar celelalte se taie şi se vor adăuga pe lânga. Ceapa se toacă mărunt. Morcovul se dă pe răzătoarea mică. Ciupercile se curăţă şi se toacă mărunt. Ceapa şi morcovul se călesc în ulei încins aproximativ 5 minute. Se adaugă ciupercile, sare, piper, mărar, cimbru. Se mai lasă câteva minute şi se adaugă orezul. Apoi se adaugă pasta de ardei iuţi. După ce umplutura s-a mai răcorit se umplu foile şi se împachetează.
Într-o oală se pune un strat din varză tocata şi apoi se aşează sarmalele. Se asezonează cu sare, cimbru și mărar. Se pune apa cât să depăşească sarmalele cu doi centimetri. Se fierb la foc mic 1h – 1.30h.
sursa: bucataras.ro