Ingrediente:
275 g foietaj, formă dreptunghiulară
3 mere
3 linguri rase de zahăr
scorţişoară
o linguriţă ulei
3 picături de esenţă de rom
Mod de preparare:
Dăm merele prin răzătoarea mare punem zahărul şi linguriţa de ulei şi călim pe foc până scade sucul. Înainte să închidem aragazul punem un praf de scorţişoară şi picăturile de rom, amestecăm puţin şi lăsăm compoziţia la răcit.
Dacă aveţi mere mai acrişoare mai puneţi 1-2 linguri de zahăr. Scoatem foietajul din frigider şi îl desfacem pe hârtia de copt. Îl împărţim imaginar în 3 părţi egale. Îl pliem puţin să facă o dungă. Tăiem părţile exterioare în fâşii de un cm., oblice.
Pe partea din mijloc punem stratul de mere. Începem să împletim aluatul. Pentru a fi siguri că nu se desface, puteţi uda la început foarte foarte puţin părţile tăiate cu o pensulă ca să se lipeasca la împletit. Luăm fâşii simultane de aluat şi le punem peste mere. Udăm cu apă foarte puţin suprafaţa aluatului, presărăm zahăr şi un praf de scorţişoară. Băgăm la cuptorul încins 180ºC-15-20min până se rumeneşte uşor.
sursa: bucataras.ro