Ingrediente:
o bucată Emmentaler (cam 300g)
150 g șuncă presată
o jumătate ardei gras roșu
două ouă fierte tari
100 g brânză topită
100 g unt moale
o ceapă mică
4 căței de usturoi
pătrunjel verde
sare, piper
Mod de preparare:
Bucata de cașcaval se introduce într-un vas cu apă clocotită, cu ambalaj cu tot. Se acoperă vasul și se lasă 15-20 minute.
În acest timp se pregătește umplutura. Se amestecă într-un bol șunca tăiată cubulețe, ardeiul gras tot cubulețe, ouăle date pe răzătoarea mare, ceapa și usturoiul tocate fin, pătrunjelul tocat mărunt, brânza topită și untul moale. Se condimentează după gust cu sare și piper.
Se așează pe masă o folie alimentară sau un celofan, se scoate cașcavalul din ambalaj și se întinde cu ajutorul unui sucitor, până se obține o foaie dreptunghiulară cu grosimea de 0,5 cm. Deasupra se adaugă umplutura, se întinde uniform și se rulează cu ajutorul foliei. Rulada trebuie lăsată la rece 3-4 ore și apoi se taie feliuțe.
sursa: bucataras.ro