Ingrediente:
6 pulpe de pui fără piele și os
o lingură sos soia
o lingură curry
50 ml vin alb
o lingură apă de flori de portocal
2-3 crenguțe cimbru 3 morcovi 3-4 căței de usturoi
250 ml smântână de gătit
2 ardei iuți
ulei de rapiță
un pachet paste
Mod de preparare:
Se taie pulpele de pui cubulete și se marinează în vin, sos soia, apă de flori de portocal, curry, cimbru. Morcovii se taie în diagonală pentru a avea forma asemănătoare cu cea a pastelor, usturoiul se taie mărunt, se călește puțin în uleiul încins, se adaugă apoi morcovii, ardeiul iute, se lasă 2-3 minute până s-au rumenit și morcovii puțin, se adaugă apoi puiul cu tot cu marinată în care a stat și se lasă să se facă mai întâi la foc mic pentru a se pătrunde bine bucățile de carne, apoi spre final se dă focul mai tare ca să prindă o culoare aurie.
Separat se fierb pastele, se pun în tigaie peste pui, se adaugă smântâna de gătit și se lasă să dea un clocot, apoi se stinge focul.
Pentru decor se adaugă busuioc proaspăt deasupra.
sursa: bucatatras.ro