Ziarul electronic al arădenilor

Pui la cuptor cu sos

Ingrediente:

un pui

4 roșii

un ardei verde

5 linguri bulion

oregano, busuioc

sare, piper, vegeta

5-6 cubulețe unt

un pahar apă

Mod de preparare:

Se desfacem puiul, se dă deoparte pieptul, se taie pulpele întregi, aripile, spatele de pui se taie în 4. Pulpele și aripile se taie în două. Se dă osul jos de pe piept și se taie bucățele. Se condimentează cu sare, piper, busuioc, oregano, vegeta. Se ia o tavă de cuptor și se pune toată carnea în afară de piept. Se taie câteva cuburi de unt, se pun printre carne, se adaugă jumătate de cană apă și se dă la cuptorul preîncălzit la 200 gr. cca 40 de minute.

Într-o cratiță se adaugă o cană de apă și 4 cuburi de unt, se dă la foc mediu, se taie roșiile, ardeiul, rondele și se pun în cratiță. Pieptul de pui tăiat se pune în cratiță, se condimentează cu sare, piper, oregano, busuioc, se pun cele 5 linguri de bulion și se lasă până pieptul e gata, amestecând din când în când.

Când au trecut 40 de minute, se scoate carnea de la cuptor și se pune în cratiță cu tot cu zeama rămasă de la carne. Se acoperă cratița cu un capac și se lasă cca. 20-30 minute la foc mediu. Se verifică dacă este gata carnea se ia de pe foc și se servește.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.