Ingrediente:
pentru 3 foi:
8 albuşuri, 400 g nucă măcinată, 300 g zahăr, 3 linguri cacao, 4 linguri făină, jumătate plic praf de copt
pentru cremă:
100 g ciocolată cu lapte, 8 gălbenuşuri, un ou întreg, 250 g unt, 3 linguri cacao, 250 g zahar, 4 linguri cu lapte
Mod de preparare:
foile:
Albuşurile le batem spumă tare cu zahărul. Făina se amestecă cu nuca măcinată, cacao şi praful de copt. Când albuşurile sunt bezea, adăugăm încet, prin răsturnare, câte o lingură din amestecul de făină, nucă, praf de copt şi cacao. Amestecăm cu o paletă sau lingură. Compoziţia pufoasă rezultată o împărţim în 3 părţi egale şi coacem, pe rând, 3 foi în tava tapetată cu hârtie de copt, 15 minute la foc mediu.
crema:
Punem gălbenuşurile, oul întreg, zahărul, cacao şi laptele într-o crăticioară, pe foc mic (10 min) sau bain-marin (20 min) şi amestecăm continuu, cu telul până se încălzeşte crema şi se îngroasă uşor. Punem ciocolata tăiată cubuleţe mici şi continuam să amestecăm. Dăm la o parte de pe foc, lăsăm puţin aşa şi adăugăm untul porţionat. Amestecăm energic. Când crema este rece, o împărţim în 3 părţi egale şi asamblăm prăjitura. Foaie, cremă, foaie cremă, foaie, crema deasupră. Presărăm nuci coapte uşor la cuptor, uscate sau caramelizate şi apoi tăiate grosier.
sursa: www.bucataras.ro