Ziarul electronic al arădenilor

Prăjitură cu mere

Ingrediente:

600 gr. mere

5 ouă

220 gr. zahăr

125 gr. unt

250 gr. făină

jumătate de pliculeţ de praf de copt

un praf de sare

Pentru decor:

zahăr pudră sau gem de caise.

Mod de preparare:

Merele se curăţă de coajă şi de cotoare şi se taie în două. Jumătăţile de mere se crestează de mai multe ori pe lung cu un cuţit.

Ouăle şi zahărul se bat spumă, apoi se încorporează untul. Făina se amestecă cu praful de copt şi cu sarea şi se înglobează în compoziţia din ouă şi unt.

Se întinde aluatul într-o formă unsă şi tapetată cu hârtie de copt, iar deasupra se distribuie în mod egal jumătăţile de mere cu partea crestată în sus şi se scufundă uşor. Prăjitura se dă la cuptor până când se rumeneşte.

După ce se răceşte, se decorează cu zahăr pudră sau gem de caise.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.