Ziarul electronic al arădenilor

Prăjitură cu mascarpone

Ingrediente:

250 g mascarpone (o cutie)

4 ouă

225 g făină

200 g zahăr

100 ml ulei de floarea soarelui

un plic praf de copt

un vârf de sare

extract de vanilie (opţional)

50-60 g ciocolată amăruie

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 180 grade. Se pregăteşte tava unsă cu unt şi tapetată cu făină. Se mixează ouăle cu zahărul timp de 5 minute. Se adăugă mascarpone şi uleiul mixând în continuare aproximativ 3-4 minute. Se cern faina, praful de copt şi sarea într-un bol. Se adaugă jumătate din cantitatea de făină şi se continuă mixarea apoi se pune ultima parte de făină şi se mixează până se încorporează. Se aşează compoziţia în tavă şi se lasă la cuptor 40-45 de minute. Se lasă să se răcească în formă. Se topeşte ciocolata la bainmarie şi se glazurează prăjitura.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.