Ingrediente:
250 g mascarpone (o cutie)
4 ouă
225 g făină
200 g zahăr
100 ml ulei de floarea soarelui
un plic praf de copt
un vârf de sare
extract de vanilie (opţional)
50-60 g ciocolată amăruie
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 180 grade. Se pregăteşte tava unsă cu unt şi tapetată cu făină. Se mixează ouăle cu zahărul timp de 5 minute. Se adăugă mascarpone şi uleiul mixând în continuare aproximativ 3-4 minute. Se cern faina, praful de copt şi sarea într-un bol. Se adaugă jumătate din cantitatea de făină şi se continuă mixarea apoi se pune ultima parte de făină şi se mixează până se încorporează. Se aşează compoziţia în tavă şi se lasă la cuptor 40-45 de minute. Se lasă să se răcească în formă. Se topeşte ciocolata la bainmarie şi se glazurează prăjitura.
sursa: bucataras.ro