Ziarul electronic al arădenilor

Prăjitură cu dulceaţă

Ingrediente:

5 ouă

o cană cu zahăr

150 ml ulei

300 gr. făină

un plic praf de copt

coaja rasă de la o lămâie

esenţă de vanilie

un borcan cu dulceaţă

un plic praf de frişcă

Mod de preparare:

Se bat bine gălbenuşurile cu ulei ca şi la maioneză, se adaugă albuşurile bătute spumă cu un praf de sare, zahărul, aromele iar la sfârşit făina amestecată cu praful de copt şi cernută. Se răstoarnă într-o tavă mai mică tapetată cu hârtie de copt şi se lasă la cuptor 40 minute.

După ce s-a răcit, se taie blatul în două, se pune dulceaţa între foi iar deasupra se ornează cu frişca pregătită după instrucţiunile de pe plic.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.