Ingrediente:
500 g dovleac ras
3 linguri zahăr
3 ouă,
2 căni făină
o cană zahăr
100 ml lapte
o linguriță praf ghimbir
o linguriță scorțișoară
1/2 linguriță nucșoară
1/2 linguriță sare
o lingură unt
Mod de preparare:
Dovleacul ras se amestecă cu 3 linguri de zahăr și se pune la foc mic. Se amestecă ușor cu o lingură din când în când pentru 15-20 minute până obținem un piure. Se lasă la răcit. Cernem într-un castron făina cu sarea, scorțișoara, nucșoara și praful de ghimbir. După ce s-a răcit dovleacul, se adaugă zahărul, ouăle unul câte, amestecând bine după fiecare. Turnăm laptele călduț și amestecăm bine. Adăugăm în compoziție și amestecul de făină, amestecând ușor cu o lingură până la omogenizare. Se toarnă într-o tavă unsă bine cu unt.
Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 grade C pentru 45-50 minute. Se servește după ce s-a răcit, tăindu-se în bucățele potrivite.
sursa: bucataras.ro