Ziarul electronic al arădenilor

Prăjitură cu căpşuni

Ingrediente:

3 ouă

150 gr. făină albă

jumătate plic drojdie (sau un praf de copt )

6 linguri cu ulei de floarea soarelui

un vârf de sare

zahăr pudră

cca. 200 gr. căpşuni

Mod de preparare:

Se spală căpşunile, se scurg bine de apă şi se taie în jumătate pe lungime. Într-un castron se pun ouăle întregi şi un vârf de sare. Se mixează până ce ouăle au devenit spumă şi s-au deschis uşor la culoare. Se adaugă cele şase linguri cu ulei şi se mixează în continuare.

Separat se amstecă făina cu drojdia (praful de copt), se adaugă totul în castronul cu ouă şi se amestecă uşor.

Se tapetează o tavă dreptunghiulară cu hârtie de copt. Se pune compoziţia în tavă şi se nivelează bine. Se aşează jumătăţile de căpşuni cu partea tăiată în jos pe întreaga suprafaţă.

Se pune tava în cuptorul încălzit în prealabil la 180 grade pentru 25 minute. Când prăjitura este gata, se scoate tava din cuptor şi se lasă puţin să se răcorească.

Se pudrează cu zahăr pudră, se taie şi se serveşte.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.