Ziarul electronic al arădenilor

Prăjituă cu zmeură

Ingrediente:

6 ouă

400 g făină

150 g zahăr

200 g lapte

un praf de copt

un plic zahăr vanilat

esență vanilie

6 linguri ulei

400 g zmeură

Pentru décor:

10-15 bucăți de zmeură

bucăți de ciocolată albă

zahăr pudră

Mod de preparare:

Zmeura se pune într-un castron cu zahărul vanilat și esența de vanilie. Se lasă peste noapte în frigider.

Albușurile de ou se bat separat cu zahărul până devin spumă, iar în alt castron se amestecă gălbenușurile cu uleiul, laptele, făina și praful de copt.

Se adaugă peste albușuri și se amestecă bine.

Într-o tava rotundă cu fundul detașabil, punem o hârtie de copt, iar pe margini ungem cu ulei.

Punem compoziția și adăugăm zmeura, împreună cu zeama lăsată. Se păstrează câteva bucăți de zmeură pentru ornat.

Se lasă în cuptor circa 30 minute, se verifică cu o scobitoare.

Se lasă să se răcească, după care o scoate cu grijă din tava și o tăiem.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.