Ingrediente:
6 ouă
400 g făină
150 g zahăr
200 g lapte
un praf de copt
un plic zahăr vanilat
esență vanilie
6 linguri ulei
400 g zmeură
Pentru décor:
10-15 bucăți de zmeură
bucăți de ciocolată albă
zahăr pudră
Mod de preparare:
Zmeura se pune într-un castron cu zahărul vanilat și esența de vanilie. Se lasă peste noapte în frigider.
Albușurile de ou se bat separat cu zahărul până devin spumă, iar în alt castron se amestecă gălbenușurile cu uleiul, laptele, făina și praful de copt.
Se adaugă peste albușuri și se amestecă bine.
Într-o tava rotundă cu fundul detașabil, punem o hârtie de copt, iar pe margini ungem cu ulei.
Punem compoziția și adăugăm zmeura, împreună cu zeama lăsată. Se păstrează câteva bucăți de zmeură pentru ornat.
Se lasă în cuptor circa 30 minute, se verifică cu o scobitoare.
Se lasă să se răcească, după care o scoate cu grijă din tava și o tăiem.
sursa: bucataras.ro