Ziarul electronic al arădenilor

Plăcintă cu vinete

Ingrediente:

un kg vinete

3 cepe

4 căţei de usturoi

100 gr. pesmet

50 gr. margarină

50 ml ulei

două lingurite cu turmeric

sare, piper

5 linguri făină

Mod de preparare:

Se coc vinetele şi se lasă la scurs într-o strecurătoare, timp de 10 minute. După ce s-au scurs se toacă, însă nu mărunt. Ceapa şi usturoiul se taie mărunt şi se călesc în ulei.

Se adaugă vinetele şi se lasă la foc mic, timp de 8 minute.

După ce compoziţia s-a răcit, se adaugă usturoi, pesmet, sare, piper, turmeric, făina şi se amestecă bine.

Se unge tava cu margarină şi se tapetează cu pesmet. Se lasă plăcinta la copt timp de 40 minute până se rumeneşte puţin.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.