Ziarul electronic al arădenilor

Un elev l-a sunat pe premier şi i-a cerut să-l ajute la o temă pentru acasă

fotoUn elev parizian în vârstă de 16 ani a ales să ignore Wikipedia şi Google şi să-l sune, în schimb, pe mobilul personal, pe premierul francez Manuel Valls, pentru a obţine informaţii din interior pentru o prezentare, la şcoală, pe teme politice.

Cine spune că tinerii din ziua de azi nu sunt descurcăreţi? comentează portalul, lăudând “hotărârea neobişnuită” a elevului de a merge direct la sursă pentru un proiect şcolar despre politică la care lucra prietena sa.

Băiatul a reuşit să facă rost de numărul mobilului lui Valls în urmă cu un an, de la partenerul mamei sale, un parlamentar, scrie ziarul Le Figaro.

El a schimbat chiar câteva SMS-uri cu premierul la vremea respectivă.

Săptămâna trecută, când şi-a dat seama că poate obţine ajutor pentru prezentare, băiatul a decis să nu caute pe Internet, aşa cum ar fi procedat colegii săi, ci să pună mâna pe telefon şi să-l sune pe Valls.

“Mi-am spus: «am să-l sun şi am să văd ce are de spus»”, a declarat elevul pentru ziar. “Dacă nu răspunde, nu e nicio mare scofală, voi pierde cinci minute din viaţă”, a adăugat el.

Însă Valls i-a răspuns prompt, scrie ziarul, dar părea prea ocupat cu conducerea ţării să-i fie de ajutor în proiect.

“Îmi pare rău, dar nu te pot ajuta. Dacă aş face-o, nu aş putea să-mi fac treaba”, i-a scris Valls. “Dar lasă-mi un SMS, dacă tot ai numărul meu, şi am să văd ce pot face”, a adăugat el.

Însă premierul nu i-a mai răspuns băiatului, iar prietena acestuia a rămas fără perspectiva din interior a şefului Guvernului.

Cu toate acestea, premierii francezi nu-i lasă întotdeauna cu mâna goală pe elevi, scrie The Local.

Fostul premier Jean-Marc Ayrault a răspuns, la începutul lui 2014, rugăminţii unui student, pe Twitter, căruia i-a trimis informaţii despre Acordurile de la Matignon – un set de acorduri din 1936 între sindicate şi statul francez – şi i-a urat succes.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.