Ziarul electronic al arădenilor

Plăcintă cu verdețuri

Ingrediente:

Aluat:

0,5 kg. făină

o lingură de oțet

o ceașcă apă rece

două linguri ulei

o lingură de sare

umplutura:

un kg de verdețuri (spanac, andive, știr)

o ceașcă de mărar și pătrunjel tocate mărunt

10 fire de ceapă verde

două fire de praz medii

o ceașcă de arpacaș

sare, piper

ulei

Mod de preparare:

Într-un castron se pun făina, uleiul, sare și oțetul. Se amestecă bine, se adaugă apa, se frământă până ce se obține un aluat moale care se lasă să se odihnească cel puțin o oră. Se împarte aluatul în bulgări de mărimi egale și se întind foi de dimensiunea dorită pe o suprafață presărată cu făina.

Verdețurile se spală, se taie mărunt, se amestecă cu prazul și ceapa și se freacă cu sare. Se adaugă pătrunjelul, mărarul, piperul, sarea, uleiul și arpacașul, amestacându-se bine.

Într-o tavă unsă cu ulei se întind patru foi și se pune jumătate din verdețuri. Peste compoziție se așează alte două foi, se pune restul de umplutură și deasupra se întind alte cinci foi.

Ultima foaie se unge foarte bine cu ulei și se taie plăcinta în porții pătrate sau în romburi. Se coace la foc mediu 60-70 de minute până ce se rumenește.

sursa: Carte de bucate mănăstirești, Editura Sophia

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.