Ingrediente:
250 gr. făină
50 gr. margarină
drojdie
sare, piper
500 gr. ciuperci
ceapă
mărar
Mod de preparare:
Din făină, apă, sare și drojdie facem un aluat de pâine. Se frământă bine și se lasă la dospit 30 de minute, într-un loc cald. În acest timp, se spală ciupercile, se taie felioare subțiri, iar cozile se toacă mărunt. Se călesc în margarină împreună cu ceapa tăiată solzi, sarea și piperul. După ce a scăzut apa pe care o lasă ciupercile, se iau de pe foc și se lasă să se răcească. Se adaugă mărarul.
Se ia din aluatul crescut o bucată de mărimea unui măr, se întinde și se adaugă două linguri de ciuperci călite. Se împachetează foaia ca pe un plic și se pune într-o tavă unsă cu margarină.
Se pune la copt într-un cuptor dinainte încălzit, la foc potrivit. Se lasă până se rumenesc. Sunt gata în 30 de minute.
sursa: crestinortodox.ro