Ziarul electronic al arădenilor

Pilaf bulgăresc

Ingrediente:

două căni orez cu bob mare şi rotund

4 căni apă fierbinte

o ceapă mare

2 morcovi medii

un ardei gras roşu

o ceaşca de ulei (150 ml)

sare după gust

pătrunjel verde

3 roşii mari şi coapte

Mod de preparare:

Spălăm orezul în câteva ape apoi îl punem deoparte până înăbuşim legumele. Tăiem felii ardeiul şi morcovul iar ceapa o tocăm mărunt. Le înnăbuşim în ulei până se înmoaie apoi adăugăm orezul şi mai lăsăm puţin pe foc până orezul se albeşte sau chiar se rumeneşte uşor, mestecând continuu cu o lingură de lemn să nu se lipească.

Adăugăm apa fierbinte, asezonăm cu sare, tocăm şi roşiile cubuleţe şi le încorporăm şi pe acestea în orez apoi introducem cratiţa în cuptor acoperită cu un capac.

Din când în când verificăm orezul dacă a înghiţit toată apa. Dacă nu este făcut şi a înghiţit toată apa, mai adăugăm apa fierbinte şi amestecăm uşor ca să nu îl zdrobim. Asezonăm cu pătrunjel verde tocat mărunt şi servim.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.