Ingrediente:
700 gr. cod arginitu file
500-600 gr. cartofi
un dovlecel
10 ciuperci mari
un ardei verde gras
300 gr. roșii mici
o lămâie
o ceapă mică
sare
piper
rozmarin
ulei de măsline
Mod de preparare:
Se spală peștele, se taie bucati de aproximativ 80-100 gr., se scurge, se condimentează cu sare și piper pe toate părțile, se pune într-un vas, se pun două-trei linguri de ulei de măsline deasupra și se stoarce jumătate lămâie mare. Se lasă o oră la marinat.
Se taie legumele bucăți destul de mari, se asezonează cu sare și piper, pe cartofi se pune și rozmarin, se așează în tavă, se pune ulei deasupra, și se acoperă cu folie de aluminiu.
Se dă tava la cuptor pentru aproximativ jumătate de oră la 180 de grade, timp în care se prepară legumele. După o jumătate de oră se îndepărtează folia de aluminiu, se pune peștele pe deasupra și lămâia tăiată felii, și se mai lasă încă vreo jumătate de oră, să se prepare și peștele.
sursa: bucataras.ro