Ziarul electronic al arădenilor

Pește cu legume la cuptor

Ingrediente:

700 gr. cod arginitu file

500-600 gr. cartofi

un dovlecel

10 ciuperci mari

un ardei verde gras

300 gr. roșii mici

o lămâie

o ceapă mică

sare

piper

rozmarin

ulei de măsline

Mod de preparare:

Se spală peștele, se taie bucati de aproximativ 80-100 gr., se scurge, se condimentează cu sare și piper pe toate părțile, se pune într-un vas, se pun două-trei linguri de ulei de măsline deasupra și se stoarce jumătate lămâie mare. Se lasă o oră la marinat.

Se taie legumele bucăți destul de mari, se asezonează cu sare și piper, pe cartofi se pune și rozmarin, se așează în tavă, se pune ulei deasupra, și se acoperă cu folie de aluminiu.

Se dă tava la cuptor pentru aproximativ jumătate de oră la 180 de grade, timp în care se prepară legumele. După o jumătate de oră se îndepărtează folia de aluminiu, se pune peștele pe deasupra și lămâia tăiată felii, și se mai lasă încă vreo jumătate de oră, să se prepare și peștele.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.