Ingrediente:
250 g penne
500 g brocoli
100 g bacon
300 g cârnaţi proaspeţi
sare, piper, ulei de măsline
o bucată mozarella
100 g parmezan ras
un vârf de cuţit de pastă de ardei iute
Mod de preparare:
Se pune apa la fiert cu sare. Se taie brocoli în bucheţele, se spală şi când apa a început să fiarbă, se pune la fiert, circa 5 minute. Se scoate cu o paletă, se pune la scurs, şi în aceiaşi apă se fierb pastele.
Se pune o tigaie la încins cu ulei, se taie feliuţe baconul, şi se prăjeşte bine. Se taie şi cârnaţii bucăţele circa un cm şi se prăjesc împreună cu baconul. Se scot şi în acelaşi ulei se trage în tigaie bocoli cu puţină sare, piper şi pastă de ardei iute.
Se taie mozarella cubuleţe şi într-un bol se amestecă toate ingredientele, potrivind de sare şi piper. Se păstrează 20 g parmezan.
Se încinge cuptorul la 200 de grade Celsius. Se pune toată compoziţia în tavă, se presară restul de parmezan şi se dă la cuptor pentru 15-20 de minute până se rumeneşte.
sursa: bucataras.ro