Ziarul electronic al arădenilor

Penne la cuptor

Ingrediente:

250 g penne

500 g brocoli

100 g bacon

300 g cârnaţi proaspeţi

sare, piper, ulei de măsline

o bucată mozarella

100 g parmezan ras

un vârf de cuţit de pastă de ardei iute

Mod de preparare:

Se pune apa la fiert cu sare. Se taie brocoli în bucheţele, se spală şi când apa a început să fiarbă, se pune la fiert, circa 5 minute. Se scoate cu o paletă, se pune la scurs, şi în aceiaşi apă se fierb pastele.

Se pune o tigaie la încins cu ulei, se taie feliuţe baconul, şi se prăjeşte bine. Se taie şi cârnaţii bucăţele circa un cm şi se prăjesc împreună cu baconul. Se scot şi în acelaşi ulei se trage în tigaie bocoli cu puţină sare, piper şi pastă de ardei iute.

Se taie mozarella cubuleţe şi într-un bol se amestecă toate ingredientele, potrivind de sare şi piper. Se păstrează 20 g parmezan.

Se încinge cuptorul la 200 de grade Celsius. Se pune toată compoziţia în tavă, se presară restul de parmezan şi se dă la cuptor pentru 15-20 de minute până se rumeneşte.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.