Ziarul electronic al arădenilor

Pateuri cu spanac

Ingrediente:

spanac

două legături de ceapă verde

două legături de usturoi verde

două linguri de ulei

sare

piper

aluat de plăcintă

semințe de susan

Mod de preparare:

Aluatul se lasă la dezghetat.

Spanacul se opărește în apă clocotită, se scurge, se toacă, nu foarte mărunt.

Într-un vas se pune puțin ulei, se adaugă ceapa și usturoiul tocate mărunt, dupa care se pune spanacul. Se condimentează cu sare și piper și se amestecă.

După ce s-a dezghețat, se taie aluatul în fâșii pe lățime.

Pe fiecare fâșie de aluat se pune spanac, lăsând spațiu liber, pentru a putea împacheta. Se crestează din loc în loc aluatul rămas gol, după care se petrece peste spanac.

Cu o furculiță se presează marginile pateurilor formate, pentru ca umplutura să nu iasă din aluat.

Se unge tava cuptorului cu ulei, se pune hârtie de copt în ea și se pun pateurile.

Se ung pateurile cu ulei, cu ajutorul unei pensule de silicon și se presară deasupra semințe de susan.

Tava se dă la cuptor până se rumenesc ușor pateurile.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.