Ingrediente:
350 gr paste tagliatelle
o lingură de unt
o lingură ulei de măsline
150 ml smântână pentru frişcă
80 gr brânză feta
80 gr caşcaval
80 gr gorgonzola
sare (dacă este nevoie)
piper alb
un căţel de usturoi
frunze de oregano proaspăt
Mod de preparare:
Pastele se fierb cu apă şi sare conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Pentru sos: punem untul şi uleiul la încins într-o tigaie, adăugăm usturoiul întreg puţin zdrobit şi lăsăm un minut pe foc. Adăugăm smântâna pentru frişcă, iar când aceasta aproape dă în clocot punem brânzeturile date pe răzătoare. Amestecăm şi lăsăm pe foc până ce brânzeturile s-au topit, adăugăm sare dacă mai este necesar şi piper alb. Pastele fierte se pun în tigaia cu sos, se amestecă bine cu sosul, se adaugă oregano (frunzele de la 5 tije) tăiate mărunt şi se mai amestecă să se întrepătrundă toate aromele.
sursa: bucataras.ro