Ziarul electronic al arădenilor

Paste quatro formaggi

Ingrediente:

350 gr paste tagliatelle

o lingură de unt

o lingură ulei de măsline

150 ml smântână pentru frişcă

80 gr brânză feta

80 gr caşcaval

80 gr gorgonzola

sare (dacă este nevoie)

piper alb

un căţel de usturoi

frunze de oregano proaspăt

Mod de preparare:

Pastele se fierb cu apă şi sare conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Pentru sos: punem untul şi uleiul la încins într-o tigaie, adăugăm usturoiul întreg puţin zdrobit şi lăsăm un minut pe foc. Adăugăm smântâna pentru frişcă, iar când aceasta aproape dă în clocot punem brânzeturile date pe răzătoare. Amestecăm şi lăsăm pe foc până ce brânzeturile s-au topit, adăugăm sare dacă mai este necesar şi piper alb. Pastele fierte se pun în tigaia cu sos, se amestecă bine cu sosul, se adaugă oregano (frunzele de la 5 tije) tăiate mărunt şi se mai amestecă să se întrepătrundă toate aromele.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.