Ingrediente:
200 gr. de paste
2 dovlecei mari curăţaţi şi spălaţi
două cepe curăţate şi spălate
un ardei gras curăţat de seminţe şi spălat
3 roşii decojite
5-6 căţei de usturoi curăţaţi şi spălaţi
două linguri de ulei
sare, piper proaspăt măcinat
o linguriţă de oregano
Mod de preparare:
Tăiem dovleceii în cubuleţe mici. Tocăm ceapa julien. Tăiem ardeiul în fâşii subţiri. Tocăm fin usturoiul. Tăiem roşiile în cubuleţe.
Pregătim o cratiţă cu apă, în care punem un vârf de linguriţă de sare şi lăsăm să fiarbă.
Pregătim o tigaie înaltă în care punem uleiul. Adăugăm dovleceii şi îi lăsăm la călit până când aceştia devin moi. Punem ceapa, ardeiul, roşiile şi usturoiul în tigaie, amestecăm şi lăsăm să fiarbă până când scade tot sosul.
Când apa din cratiţă fierbe, punem pastele şi fierbem conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Pregătim o strecurătoare şi scurgem bine pastele fierte.
Condimentăm sosul cu sare, piper şi oregano, amestecăm şi lăsăm să fiarbă până când obţinem un sos fără zeamă. Punem pastele scurse în farfurie iar deasupra, sosul de dovlecei. Servim calde.
sursa: bucataras.ro