Ingrediente:
500 gr orez cu bob lung
1,5 litri apă
două cepe medii
un ardei gras roșu
un ardei gras verde/galben
2 morcovi potriviți
o linguriță turmenic
sare, piper, ulei
Mod de preparare:
Ceapa tocată se pune la călit într-o cratiță cu puțin ulei. Când devine sticloasă, adăugăm orezul, pe care îl amestecăm ușor până când se albește. Adăugăm morcovul dat prin răzătoare, mai amestecăm un minut, după care adăugăm ardeiul tocat pătrățele, turmenicul, sarea, piperul și turnăm apa fierbinte cu polonicul. Turnăm câte un polonic de apă, așteptăm să fie absorbit, iar un polonic, iar așteptăm, și tot așa până când orezul se umflă cam trei sferturi. Potrivim de gust, dacă mai trebuie sare, piper, oprim focul, adăugăm 2-3 polonice de apă fierbinte, punem capacul. Punem un prosop deasupra capacului, să fie bine sigilat, și lăsăm așa 15 – 20 de minute, astfel orezul se va găti singur.
sursa: bucatatras.ro