Ziarul electronic al arădenilor

Orez cu legume

Ingrediente:

500 gr orez cu bob lung

1,5 litri apă

două cepe medii

un ardei gras roșu

un ardei gras verde/galben

2 morcovi potriviți

o linguriță turmenic

sare, piper, ulei

Mod de preparare:

Ceapa tocată se pune la călit într-o cratiță cu puțin ulei. Când devine sticloasă, adăugăm orezul, pe care îl amestecăm ușor până când se albește. Adăugăm morcovul dat prin răzătoare, mai amestecăm un minut, după care adăugăm ardeiul tocat pătrățele, turmenicul, sarea, piperul și turnăm apa fierbinte cu polonicul. Turnăm câte un polonic de apă, așteptăm să fie absorbit, iar un polonic, iar așteptăm, și tot așa până când orezul se umflă cam trei sferturi. Potrivim de gust, dacă mai trebuie sare, piper, oprim focul, adăugăm 2-3 polonice de apă fierbinte, punem capacul. Punem un prosop deasupra capacului, să fie bine sigilat, și lăsăm așa 15 – 20 de minute, astfel orezul se va găti singur.

sursa: bucatatras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.