Ziarul electronic al arădenilor

Orez cu ciuperci și mazăre

Ingrediente:

300 gr. orez

400 gr. ciuperci fierte, feliate

o ceapă albă, mare

30 ml. ulei de măsline

o cutie mazăre fiartă

șofran

sare

Mod de preparare:

Se pune la încins uleiul de măsline. Se curăță ceapa, se spelă și se toacă mărunt. Se pune la călit până devine ușor transparentă, apoi se adaugă ciupercile bine scurse. Se lasă la călit, amestecând, pentru încă 2-3 minute până când ciupercile se rumenesc ușor.

Orezul spălat și scurs se adaugă peste ceapă și ciuperci și se amestecă în timp ce se călesc încă două minute. Se adaugă apa de două ori și jumătate volumul orezului, se omogenizează, se pune un capac pe vas și se lasă să fiarbă la foc mic.

Când apa a scăzut și orezul s-a umflat se mai adaugă jumătate de bol de apă în care s-a diluat șofran, jumătate linguriță vegeta, mazărea, se potrivește gustul de sare și se mai lasă la fiert pentru două minute.

Se servește cald cu murături sau ca garnitură.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.