Ingrediente:
300 gr. orez
400 gr. ciuperci fierte, feliate
o ceapă albă, mare
30 ml. ulei de măsline
o cutie mazăre fiartă
șofran
sare
Mod de preparare:
Se pune la încins uleiul de măsline. Se curăță ceapa, se spelă și se toacă mărunt. Se pune la călit până devine ușor transparentă, apoi se adaugă ciupercile bine scurse. Se lasă la călit, amestecând, pentru încă 2-3 minute până când ciupercile se rumenesc ușor.
Orezul spălat și scurs se adaugă peste ceapă și ciuperci și se amestecă în timp ce se călesc încă două minute. Se adaugă apa de două ori și jumătate volumul orezului, se omogenizează, se pune un capac pe vas și se lasă să fiarbă la foc mic.
Când apa a scăzut și orezul s-a umflat se mai adaugă jumătate de bol de apă în care s-a diluat șofran, jumătate linguriță vegeta, mazărea, se potrivește gustul de sare și se mai lasă la fiert pentru două minute.
Se servește cald cu murături sau ca garnitură.
sursa: bucataras.ro