Ziarul electronic al arădenilor

Negresă cu gem

Ingrediente:

Aluat:

o cană de zahăr (200 ml)

două căni de făină cernută

jumătate cană nucă prăjită

jumătate cană ulei

3 linguri de cacao

o cană de apă clocotită,

suc de rodii sau lapte de soia

o linguriţă praf de copt

o mână de stafide

esenţă de rom şi vanilie

o linguriţă coajă de portocale şi lămâie

5 linguri de gem de prune,

zeamă de lămâie

2-3 mâini de rahat

o linguriţă scorţişoară

o linguriţă cafea pudră

fulgi de cocos

Glazura:

3 linguri de apă

3 linguri de zahăr

3 linguri cacao

3 linguri margarină

Mod de preparare:

Se hidratează stafidele în esenţa de rom şi vanilie. Se cerne făina şi se amestecă cu zahărul, nuca puţin rumenită şi tocată, praful de copt, rahatul, mirodeniile şi cacaoa cernută. Se pune treptat amestecul peste apa fierbinte şi ulei mixând uşor. Se încorporrează gemul, stafidele, zeama de lămâie, coaja de citrice. Se dă la cuptor pentru aproximativ 50 de minute la foc potrivi. Se testează cu scobitoarea. Dacă în mijloc e făcută atunci se scoate imediat din cuptor ca să rămână moale. Se fierb ingredientele pentru glazură şi se toarnă compoziţia călduţă peste prăjitura răcită. Se poate presăra cocos sau fulgi de ciocolată neagră deasupra.

sursa: bucataras.ro 

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.