Ziarul electronic al arădenilor

Mâncare de varză dulce

Ingrediente:

două kg varză proaspătă

3 morcovi mai mari

4 cepe potrivite ca mărime

6 roșii ( mai mici)

jumătate țelină

2 ardei capia

piper, vegeta, sare, mărar

100 ml ulei

Mod de preparare:

Se curăță varza, se toacă și  se sărează puțin. Apoi se curăță zarzavatul, ardeiul, ceapa, se toacă și împreună cu uleiul se pun într-o cratiță de trei litri la călit.

Se adaugă 250 ml apă caldă peste zarzavat și se lasă 10 min la fiert apoi se adaugă varza, se mestecă bine, se potrivește de sare și piper și se lasă la fiert la foc mic.

Când varza este aproape  fiarta se adaugă roșiile pe care le-am opărit în prealabil și se  curăță de pieliță lăsând să fiarbă în continuare încă 10 min. Apoi se asezonează cu mărar verde.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.