Ziarul electronic al arădenilor

Mămăliguță aperitiv

Ingrediente:

Mămăliguță rece (o farfurie)

kaiser sau șunculiță țărănească (5 felii)

cârnăciori tradiționali afumați (două bucăți)

brânză telemea (150 gr)

o lingură unt

Mode de preparare:

Se prăjesc cârnăciorii și kaiserul sau șunculița tăiată bucățele și se lasă la răcit. Se dăm mămăliguța rece pe răzătoare. Se rade și brânza telemea.

Se taie untul în bucățele. Se împarte mămăliguța în 4 bucăți. Se ia în mână câte o bucată, se pune untul, brânza, șunculița și cârnăciorii și se formează un bot.

Se ung patru forme termorezistente cu unt și se pun bucățile de mămăligă umplute. Se dă la cuptor pentru 30 de minute sau până se rumenește aperitivul.

Daca se servesc la micul dejun se poate pune deasupra și un ou ochi.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.