Site-ul nostru web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți și personaliza experiența și pentru a afișa reclame (dacă există). Site-ul nostru web poate include, de asemenea, cookie-uri de la terți precum Google Adsense, Google Analytics, Youtube. Prin utilizarea site-ului, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Ne-am actualizat Politica de confidențialitate. Vă rugăm să faceți clic pe butonul pentru a verifica Politica noastră de confidențialitate.

Mămăligă umplută

Ingrediente:

cca. 300-400 gr. mălai

apă

sare

50 gr. unt

25 gr. parmezan

160 gr. pancetta

200 gr. brânză

ulei

Mod de preparare:

Se pune apa cu sare la fiert și se presară puțin mălai. Când începe apa să fiarbă, se pune puțin câte puțin mălaiul și se amestecă în continuu cu un tel, evitând să se facă cocoloașe.

Când mămăliga este aproape gata se adaugă untul la temperatura camerei și parmezanul. Se amestecă bine. Se pune mămăliga într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Separat se pune puțin ulei într-o tigaie și când acesta s-a încins, se pune pancetta și se lasă să se călească.

Se pune brânza într-un bol și se adaugă și pancetta. Se amestecă bine. Se ia din mămăliga ( care între timp s-a răcit puțin ) și se formează o bilă mai mare. În mijloc se pune din amestecul de brânză cu pancetta și se închide bine.

Se procedează astfel până se termină toată umplutura.

Se unge un vas pentru cuptor cu unt (sau ulei) și se așează bilele de mămăligă și înainte de a le pune în cuptor se ung cu puțin unt.

Se dă vasul la cuptorul încins la 200 grade pentru 15 minute, până se rumenește mămăliga.

Se servesc calde.

sursa: bucataras.ro

By Actualități Arad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Știri similare

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.