Ingrediente:
cca. 300-400 gr. mălai
apă
sare
50 gr. unt
25 gr. parmezan
160 gr. pancetta
200 gr. brânză
ulei
Mod de preparare:
Se pune apa cu sare la fiert și se presară puțin mălai. Când începe apa să fiarbă, se pune puțin câte puțin mălaiul și se amestecă în continuu cu un tel, evitând să se facă cocoloașe.
Când mămăliga este aproape gata se adaugă untul la temperatura camerei și parmezanul. Se amestecă bine. Se pune mămăliga într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Separat se pune puțin ulei într-o tigaie și când acesta s-a încins, se pune pancetta și se lasă să se călească.
Se pune brânza într-un bol și se adaugă și pancetta. Se amestecă bine. Se ia din mămăliga ( care între timp s-a răcit puțin ) și se formează o bilă mai mare. În mijloc se pune din amestecul de brânză cu pancetta și se închide bine.
Se procedează astfel până se termină toată umplutura.
Se unge un vas pentru cuptor cu unt (sau ulei) și se așează bilele de mămăligă și înainte de a le pune în cuptor se ung cu puțin unt.
Se dă vasul la cuptorul încins la 200 grade pentru 15 minute, până se rumenește mămăliga.
Se servesc calde.
sursa: bucataras.ro