Ingrediente:
Mămăliga:
400 ml lapte,
două căni apă,
un vârf de linguriță sare,
două căni și jumătate mălai,
50 gr unt.
Pt straturi:
600 gr. costiță de porc afumată fără os
două linguri ulei,
250 gr. brânză de oaie puțin sărată,
6 ouă,
câteva fire de pătrunjel verde,
smântână
Mod de preparare:
Pentru început se pune laptele cu apa și puțină sare la fiert pentru mămăligă, apoi se taie feliuțe costița și se pune puțin la prăjit în cele două linguri de ulei. Între timp laptele a fiert și se adaugă mălaiul în ploaie amestecând continu cu un tel pentru a nu se forma cocoloașe. Se ia mămăliga cu o spatulă de silicon și se pune un strat în tava de cuptor unsă cu unt și apoi se pune un strat de costiță prăjită și brânza.
La final se pune ouăle peste stratul de brânză și se dă la cuptor pentru 30-35 min. Înainte să se scoată din cuptor se presară pătrunjelul verde și se mai lasă 5 min. Când este gata se servește cu smântână.
sursa: bucataras.ro