Ziarul electronic al arădenilor

Macrou cu legume

Ingrediente:

6 bucăţi macrou fără cap

lămâie

500 g legume (orez, baby morcov şi mazare, ciuperci, porumb, ardei roşu)

sare, piper

o linguriţă delikat de legume

ulei

Mod de preparare:

Macroul se dezgheaţă, se curăţă, se spală şi se lasă la scurs într-o sită. Apoi se sărează şi piperează, se unge o tavă cu ulei, se aşează bucăţile de macrou, în fiecare macrou se pune o felie de lămâie.

Deasupra lor se toarnă puţin ulei şi o cană de apă şi se dă tava la cuptor aproximativ 40 min la foc moderat. Legumele se pun la fiert cu o linguriţă de delikat, cca 7-8 min, apoi se pun la scurs. Se încinge o tigaie cu puţin ulei şi se călesc legumele cca. 5 min.

Se aşează macroul pe farfurie, lângă el legumele şi o bucăţică de lămâie.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.