Ingrediente:
6 bucăţi macrou fără cap
lămâie
500 g legume (orez, baby morcov şi mazare, ciuperci, porumb, ardei roşu)
sare, piper
o linguriţă delikat de legume
ulei
Mod de preparare:
Macroul se dezgheaţă, se curăţă, se spală şi se lasă la scurs într-o sită. Apoi se sărează şi piperează, se unge o tavă cu ulei, se aşează bucăţile de macrou, în fiecare macrou se pune o felie de lămâie.
Deasupra lor se toarnă puţin ulei şi o cană de apă şi se dă tava la cuptor aproximativ 40 min la foc moderat. Legumele se pun la fiert cu o linguriţă de delikat, cca 7-8 min, apoi se pun la scurs. Se încinge o tigaie cu puţin ulei şi se călesc legumele cca. 5 min.
Se aşează macroul pe farfurie, lângă el legumele şi o bucăţică de lămâie.
sursa: bucataras.ro