Ziarul electronic al arădenilor

Lumina Sfântă de la Ierusalim va ajunge, și în acest an, la Arad

Lumina Sfântă de la mormântul din Ierusalim al Mântuitorului va ajunge, sâmbătă seara, la Catedrala Arhiepiscopală „Sfânta Treime” din Arad, de unde va fi împărțită preoților din județ, pentru a o duce în bisericile în care slujesc, urmând să fie dată credincioșilor la slujba de Înviere.

Este al 9-lea an consecutiv când la Arad va ajunge Lumina Sfântă de la mormântul Mântuitorului din Ierusalim.

În cursul zilei de sâmbătă, o delegaţie a Patriarhiei Române va aduce Sfânta Lumină de la Ierusalim, cu un avion special.

Lumina Sfântă va fi adusă la Arad de un reprezentant al Consiliului Județean, respectiv al Arhiepiscopiei Aradului, la Catedrala ,,Sfânta Treime” de la Podgoria, unde va fi împărțită credincioșilor.

,,A devenit deja o tradiție ca instituția noastră să se implice, alături de Arhiepiscopia Aradului, în acest demers spiritual important pentru toți cei care sărbătoresc Sfântul Praznic al Învierii Domnului, în bisericile arădene. Sunt recunoscător că pot contribui, în acest mod, la atmosfera de sărbătoare“, a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Iustin Cionca i-a mai invitat pe arădeni să caute să redescopere și să viziteze mănăstirile unice din județ, Hodoş-Bodrog, Bezdin, Gai, Feredeu, salba de vechi biserici de lemn de pe Valea Mureșului, dar și alte lăcașe de cult.

Lumina Sfântă este considerată un miracol al Ortodoxiei, care se întâmplă în fiecare an de Paşti la Ierusalim, când, în timpul Vecerniei din Sâmbăta Mare, între orele 12.30 şi 14.30, deasupra Sfântului Mormânt se aprinde un foc care se pogoară din cer, manifestându-se diferit în fiecare an şi care în primele minute nu frige.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.