Ziarul electronic al arădenilor

Legume la tigaie

Ingrediente:

500 gr. varză de Bruxelles

o conservă mazăre

o ceapă albă

un ardei roşu

jumătate borcan zarzavat pentru ciorbe (morcov, păstârnac, ţelină)

4 linguri de ulei

sare, piper

maghiran uscat

pătrunjel verde

Mod de preparare:

Se curăţă şi se spală ceapa şi ardeiul.

Se pune uleiul în tigaie, se adaugă varza de Bruxelles spălată şi ceapa tocată, apoi ardeiul tăiat bucăţi şi se lasă legumele la sotat cca. 5 minute.

Se adaugă apoi legumele din borcan, mazărea scursă din conservă, se asezonează cu sare şi piper după gust, se pune cca. 100 ml apă rece, se acoperă tigaia şi se lasă să se gătească legumele la foc mic cca. 20 minute.

La final se presară maghiran uscat şi pătrunjel verde proaspat tocat şi se servesc cu mămăligă.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.