Ziarul electronic al arădenilor

Hamburger de casă

Ingrediente:

un kg şi 200 gr. ceafă de porc ( sau vită)

două ouă + 2 linguri lapte

4 linguri pesmet

două linguri muştar

jumătate linguriţă pudră de usturoi

cimbru

sare

piper

10 felii de caşcaval

ulei

castraveţi muraţi, roşii, felii de ceapă, muştar, foi de salata, gogoşar murat, cartofi prăjiţi

Mod de preparare:

Din ingredientele de mai sus ies în jur de 10 bucăţi.

Carnea se spală şi se toacă. Se amestecă cu ouăle bătute cu lapte, condimentele şi restul de ingrediente. Se frământă bine carnea să se omogenizeze. Se fac chiftelele, cu mâna unsă cu ulei se dă forma dorită şi se pun pe grătar. Când sunt gata, înainte de a se lua de pe grătar, se pune pe fiecare câte o felie de caşcaval să se topească.

Se taie chifla proaspătă, se pune salata, chifteaua şi deasupra garniturile alese.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.