Ingrediente:
un kg şi 200 gr. ceafă de porc ( sau vită)
două ouă + 2 linguri lapte
4 linguri pesmet
două linguri muştar
jumătate linguriţă pudră de usturoi
cimbru
sare
piper
10 felii de caşcaval
ulei
castraveţi muraţi, roşii, felii de ceapă, muştar, foi de salata, gogoşar murat, cartofi prăjiţi
Mod de preparare:
Din ingredientele de mai sus ies în jur de 10 bucăţi.
Carnea se spală şi se toacă. Se amestecă cu ouăle bătute cu lapte, condimentele şi restul de ingrediente. Se frământă bine carnea să se omogenizeze. Se fac chiftelele, cu mâna unsă cu ulei se dă forma dorită şi se pun pe grătar. Când sunt gata, înainte de a se lua de pe grătar, se pune pe fiecare câte o felie de caşcaval să se topească.
Se taie chifla proaspătă, se pune salata, chifteaua şi deasupra garniturile alese.
sursa: bucataras.ro