Ziarul electronic al arădenilor

Gradul de satisfacţie al pacienţilor trataţi în spitale, testat prin SMS

smsGradul de satisfacţie al pacienţilor care au fost trataţi într-un spital va fi testat pe baza unui chestionar pe care îl vor primi prin SMS la externare, a declarat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, într-un interviu acordat Digi24.

„Noul mecanism de feedback este foarte simplu: atunci când pleci de la spital primeşti un SMS cu câteva întrebări, la care poţi să răspunzi, de asemenea, prin SMS sau poţi să răspunzi online, dacă ai un smartphone. (…) Întrebările vor fi sub 10 la număr şi vor cuprinde elementele esenţiale din care să putem extrage satisfacţia reală a pacientului“, a explicat Voiculescu.

Întrebat dacă ”atenţiile” pe care pacienţii le dau medicilor vor fi cuprinse în chestionar, ministrul Sănătăţii a răspuns că „unele întrebări ţin şi de integritatea personalului“’.

Vlad Voiculescu a susţinut că nici el şi nici familia sa nu au dat bani în spitale pentru serviciile medicale, menţionând că aceste practici sunt ilegale.

„Din punct de vedere legal aceste lucruri sunt ilegale. Din punct de vedere moral, ce avem de făcut ca societate este să ne plătim corect medicii şi personalul medical. (…) M-aş feri să dau sfaturi pacienţilor, aş reaminti însă că orice condiţionare a unui act medical de primirea unui plic este o crimă şi că, mai devreme sau mai târziu va trebui să le tratăm aşa pe toate, fără excepţie“, a explicat ministrul.

El a estimat că noul sistem de feedback va fi implementat în spitale până la sfârşitul mandatului său, precizând că un proiect pilot este funcţional deja în cinci spitale din ţară.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.