Ziarul electronic al arădenilor

Pe ce loc se află Arad în topul județelor cu cele mai multe centrale termice de apartament

fotoDin cauza prețurilor ridicate la facturile pentru căldură, tot mai mulți români renunță la sistemul centralizat de încălzire și aleg să își monteze centrale termice în propriile locuințe.

În acest sens, magazinul online Berluni.ro a realizat un studiu de piață prin care a analizat interesul locuitorilor din județul Arad pentru centrale termice, precum și tendința acestora de a căuta in mediul online informații utile despre revizii și verificări ale acestor instalații.

Cu ajutorul informațiilor oferite de Institutul Național de Statistică și al datelor înregistrate de Google în ultimele 24 de luni, au fost analizate preferințele oamenilor din județul Arad pentru principalele tipuri de centrale termice (electrice și pe gaz).

În perioada august 2015 – august 2016 s-au înregistrat creșteri semnificative pentru ambele modele, însă locuitorii din Arad au fost mai interesați de centralele pe gaz, dovada fiind creșterea de 29,87% a volumelor de căutări. Astfel, Arad se situează pe locul 35 la nivel național din acest punct de vedere.

În ceea ce privește raportul dintre numărul centralelor termice instalate în județul Arad și populația din această zonă, Arad se află pe poziția 18 în topul județelor cu cele mai multe centrale termice, existând aproximativ 14,016 unități, datele fiind estimate de specialiștii Berluni. Cele mai populare branduri de centrale termice din județ sunt Viessmann, Buderus și Vaillant.

Conform legilor aflate în vigoare, consumatorii sunt obligați să efectueze verificări periodice la centralele termice montate, pentru a se asigura că funcționează în parametri normali. Revizia acestor instalatii de încălzire reprezintă un pas esențial prin care li se poate prelungi perioada de viață, mai ales în cazul în care anumite defecțiuni sunt descoperite din timp.

De asemenea, un alt argument este faptul că o inspectare corespunzătoare elimină pericolul ce ține de siguranță. De aceea, interesul locuitorilor din județul Arad pentru reviziile centralelor termice s-a majorat cu 16,67% în ultimul an, fiind pe locul 8 la nivelul întregii țări.

Se recomandă ca orice centrală termică să aibă parte de o revizie tehnică anuală. Mai nou, pentru centralele termice în condensație este obligatoriu ca această revizie să se efectueze anual în perioada de garanție a centralei.

“Acest servicu este oferit gratuit de către Berluni”, declară Virgil Bratășanu, directorul general Berluni.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.