Ziarul electronic al arădenilor

Studiu Educlass: Cât de interesați sunt locuitorii din Arad de Halloween

halloweenAn de an, Halloween-ul reprezintă ocazia ideală pentru cei mici să se costumeze în fel de fel de personaje haioase sau înspăimântătoare și să intre, chiar și pentru câteva ore, în lumea fascinantă a poveștilor.

În acest sens, magazinul online Educlass.ro a efectuat o cercetare de piață pentru a vedea cât de populară este această sărbătoare în Arad, în comparație cu alte județe ale țării.

Incluzând în analiză datele înregistrate de Google în ultimele 24 de luni și cifrele furnizate de Institutul Național de Statistică, Educlass a realizat un studiu cu privire la interesul locuitorilor din județul Arad pentru costumațiile de Halloween pentru copii.

De asemenea, un alt element cheie al analizei îl reprezintă locul pe care îl ocupă Arad la nivel național în ceea ce privește numărul de copii care locuiesc în județ.

În primul rând, este important de menționat că Arad se află pe poziția 22 în topul județelor cu cei mai mulți copii de până în 10 ani, pe primul loc fiind București și pe ultimul Tulcea. De ce vârsta asta? Pentru că, potrivit statisticilor, ei sunt cei mai atrași de jocurile de rol și își doresc să se deghizeze în eroii lor preferați. Dintre aceștia, 48,05% sunt fete și 51,95% sunt băieți.

La nivel național, Rapunzel, Sofia, Cenușăreasa, Albă ca Zăpada, Elsa, Spiderman și Batman sunt doar câteva dintre personajele din desene animate pe care copiii le adoră și în care vor să se costumeze. Contrar așteptărilor, nu doar acestea sunt apreciate în rândul celor mici.

Costumele clasice de vampir sau vampirită, fantomă, dovlecel, liliac ori fluturaș se regăsesc, de asemenea, în preferințele prichindeilor.

În județul Arad, în topul celor mai căutate costume de Halloween pentru copii se află Cenușăreasa, vampir, Elsa, fantoma, fluture.

Din acest punct de vedere, în Arad, tendința oamenilor de a căuta costume de Halloween pentru copii în mediul online a crescut cu 16% în ultimul an, dovadă fiind volumele de căutări înregistrate pe Google. Astfel, Arad ocupă locul 38 în clasamentul județelor cu cele mai mari creșteri.

„Costumațiile de Halloween pentru copii sunt tot mai căutate la nivelul întregii țări, atât pentru fetițe, cât și pentru băieți. Sfârșitul lunii octombrie reprezintă perioada de vârf pentru comenzile înregistrate”, a declarat Violeta Giscă, Website Manager Educlass.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.