Ingrediente:
8-10 gogoșari roșii
o cană și jumătate cu orez
3-4 cepe
un borcan ciuperci
sare după gust
Mod de preparare:
Se spală gogoșarii, se curăță de semințe, și se decupează cu grijă codiță.
Între timp se pune pe foc ceapa tăiată cubulețe cu 5-6 linguri ulei și ciupercile mărunțite. Se călesc puțin, apoi se adaugă orezul spălat bine. Se pune apa (cât să fie îmbibat, să nu-l acopere) și se amestecă continuu până se umflă puțin. Se adaugă sare după gust.
Se umplu gogoșarii, se pun într-o tavă, se face un sos din pastă de roșii (aproximativ 4 linguri) și apă, sare și piper, se mai pune puțin ulei și se dă la cuptor. Ardeii trebuie să fie acoperiți de acest sos aproape în întregime. Din când în când, se mai deschide cuptorul și cu o lingură se mai ia sos și se mai pune peste ardei, altfel orezul de deasupra se usucă.
sursa: bucataras.ro