Ingrediente:
un litru lapte
250 gr. griş
două gălbenuşuri
100 gr. unt
120 gr. parmezan
sare
nucşoară
Mod de preparare:
Se pune laptele la fiert cu sare, nucşoară şi 50 gr. unt. Când începe să clocotească se adaugă grişul în ploaie. Se fierbe aprox. 20 minute până când grişul se îngroaşă bine.
Se ia de pe foc şi se adaugă imediat gălbenuşurile şi 80 gr. parmezan.
Se unge tava de la cuptor cu ulei, se răstoarnă grişul fierbinte şi se nivelează cu mâna într un strat de până la un cm. grosime. Se lasă să se răcească, apoi se taie cu un pahar sub formă de gnochhi. Se aşează gnochhi într-o tavă unsă cu unt, uşor suprapuşi, deasupra se pune parmeznul ras rămas. Restul de unt se topeşte şi se toarnă peste gnochhi. Se dă tava la cuptor pentru 20 minute sau până când se rumenesc frumos.
sursa: bucataras.ro