Ziarul electronic al arădenilor

Ghiveci cu legume

Ingrediente:

un dovlecel

o vânătă

un ardei capia roşu

3 cepe

un ardei gras

un morcov

4 roşii

3-4 linguri de pastă de roşii

o mână de fasole

o mână de mazăre

sare, piper

ulei

Mod de preparare:

Se pregătesc toate legumele, se taie, se dau cu un praf de sare şi piper. Se ia un vas de yena încăpător, se pune o lingură de ulei şi se unge tot vasul, apoi se aşează legumele alternând. Se începe cu dovlecelul, apoi vinetele, ceapa, ardeiul, morcovul, roşiile, fasolea, mazărea.

După ce se mai stropesc cu puţin ulei, se adaugă două căni de apă, se acoperă vasul cu capac şi se dă la cuptor, la foc moderat cca. două ore.

Înainte cu 20 de minute, se ridică capacul şi se toarnă pasta de roşii diluată cu puţină apă. Se lasă să se rumenească. Când s-a rumenit se scoate vasul din cuptor şi se pune pătrunjelul tocat.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.