Ingrediente:
un dovlecel
o vânătă
un ardei capia roşu
3 cepe
un ardei gras
un morcov
4 roşii
3-4 linguri de pastă de roşii
o mână de fasole
o mână de mazăre
sare, piper
ulei
Mod de preparare:
Se pregătesc toate legumele, se taie, se dau cu un praf de sare şi piper. Se ia un vas de yena încăpător, se pune o lingură de ulei şi se unge tot vasul, apoi se aşează legumele alternând. Se începe cu dovlecelul, apoi vinetele, ceapa, ardeiul, morcovul, roşiile, fasolea, mazărea.
După ce se mai stropesc cu puţin ulei, se adaugă două căni de apă, se acoperă vasul cu capac şi se dă la cuptor, la foc moderat cca. două ore.
Înainte cu 20 de minute, se ridică capacul şi se toarnă pasta de roşii diluată cu puţină apă. Se lasă să se rumenească. Când s-a rumenit se scoate vasul din cuptor şi se pune pătrunjelul tocat.
sursa: bucataras.ro