Ziarul electronic al arădenilor

Din nou despre PNL, din nou cu gust amar

silviu-ratiu1-150x1501111Tudor Chiuariu, fruntaș liberal, membru al Senatului României, a fost condamnat definitiv la pedeapsa închisorii. Ce-i drept, cu suspendare, dar asta nu schimbă fondul problemei: domnia sa a fost găsit vinovat de comiterea unor infracțiuni.

Românește spus, Tudor Chiuariu este un infractor! Dar e și senator!

Te-ai fi așteptat ca partidul din care face parte, PNL, să adopte o poziție clară și tranșantă în chestiune.

Și ce face partidul, exponentul unor idei față de care actuala structură pare să fie la o distanță de zeci de ani lumină?

L-am auzit la un post de radio pe nimeni altul decât pe președintele  PNL, Crin Antonescu.  Domnia sa a fost întrebat dacă Tudor Chiuariu va părăsi Senatul, iar când am auzit răspunsul, am avut impresia că mi s-a stricat aparatul.

Ce să vezi, eternul – de acum – candidat la Președenția României m-a uluit pur și simplu – sunt sigur că nu sunt singurul care am avut această reacție – atunci când a ținut să precizeze că nici nu se gândește să-i ceară infractorului să ia o pauză și să lase locul din Senat unuia care, cel puțin în acte, este mai curat.

Ce zice Crin Antonescu? Păi instanța i-a lăsat lui Chiuariu drepturile, inclusiv pe acela de a fi senator și-atunci de ce i-am cere noi să plece de acolo?

Chiar așa, de ce i-ar cere președintele unui partid care, în nici zece zile, a produs doi infractori condamnați definitiv pentru infracțiuni grave de corupție ca să adopte o atitudine de smerenie care să însemne o demisie cel puțin bine venită?! (Măcar Relu Fenechiu a făcut-o, ceea ce, mărturisesc, a fost o mare surpriză!).

De ce ar avea Crin Antonescu – ca președinte de partid – pretenția ca, măcar de dragul aparenței, cei care sunt în bătaia reflectoarelor să transmită o imagine de minimă decență și de onoare?!

Acest domn Crin Antonescu ne cere să luăm în considerare la modul cel mai serios candidatura lui la cea mai înaltă funcție în stat, cea care ar trebui să fie icoana definitorie a nației române.

Ne aducem aminte că, nu de mult, Crin Antonescu a fost scandalizat la modul cel mai zgomotos atunci când Relu Fenechiu a fost confruntat cu ideea de a părăsi Guvernul Ponta pentru motiv de corupție dovedită.

Ce să fi fost? Prostie ori încercare de tăinuire? Acum, același Crin Antonescu ne cere să admitem că Senatul României nu e altceva decât o adunătură de infractori condamnați la închisoare, iar noi alegătorii să credităm o astfel de alcătuire ca reprezentându-ne cu deplină îndreptățire.

Să stai în casă cu un infractor și să ne zici că asta trebuie să ne placă și nouă este, vă rog să nu vă supărați, o probă de tupeu maxim și, din această cauză, intolerabil!

Stau și mă întreb dacă, totuși, în PNL mai există oameni care să-și fi păstrat ceea ce numim coloană vertebrală. Pentru că, de ar fi să fie, m-aș aștepta ca măcar vreunul dintre ei să-și ia curajul să-i ceară președintelui Antonescu să facă un lucru simplu: să-și țină gura.

Măcar atât chiar ar putea să facă!

Silviu Rațiu

Februarie, 2014

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.