Ziarul electronic al arădenilor

Caponata siciliana (Tocăniță italiană)

Ingrediente:

o vânătă mare

4 tulpini de țelină

un ardei gras roșu

un ardei gras verde

o ceapă tăiată mare

5 roșii mari

3-4 căței de usturoi

6 linguri de ulei de măsline

150 g măsline verzi

50 g capere

două linguri oțet balsamic sau oțet de vin roșu

două linguri zahăr tos

busuioc verde

Mod de preparare:

Se încingem uleiul de măsline într-o tigaie mare cu baza grea și stabilă și se pun legumele, vânăta, ceapa, țelina și ardeiul tăiate cuburi, și sare și piper.

Se sotează pe foc mare timp de 5 minute. Se adaugă roșiile împreună cu usturoiul, zahărul, oțetul, măslinele și caperele.

Se lasă legumele la foc mare 8-10 minute, amestecând din când în când. Se dă la o parte de pe foc, se lasă puțin să se răcorească și apoi se presară busuioc tocat. Se servește cu pâine de casă.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.