Site-ul nostru web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți și personaliza experiența și pentru a afișa reclame (dacă există). Site-ul nostru web poate include, de asemenea, cookie-uri de la terți precum Google Adsense, Google Analytics, Youtube. Prin utilizarea site-ului, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Ne-am actualizat Politica de confidențialitate. Vă rugăm să faceți clic pe butonul pentru a verifica Politica noastră de confidențialitate.

Caponata siciliana (Tocăniță italiană)

Ingrediente:

o vânătă mare

4 tulpini de țelină

un ardei gras roșu

un ardei gras verde

o ceapă tăiată mare

5 roșii mari

3-4 căței de usturoi

6 linguri de ulei de măsline

150 g măsline verzi

50 g capere

două linguri oțet balsamic sau oțet de vin roșu

două linguri zahăr tos

busuioc verde

Mod de preparare:

Se încingem uleiul de măsline într-o tigaie mare cu baza grea și stabilă și se pun legumele, vânăta, ceapa, țelina și ardeiul tăiate cuburi, și sare și piper.

Se sotează pe foc mare timp de 5 minute. Se adaugă roșiile împreună cu usturoiul, zahărul, oțetul, măslinele și caperele.

Se lasă legumele la foc mare 8-10 minute, amestecând din când în când. Se dă la o parte de pe foc, se lasă puțin să se răcorească și apoi se presară busuioc tocat. Se servește cu pâine de casă.

sursa: bucataras.ro

By Actualități Arad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Știri similare

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.