Ingrediente:
două cești de cuscus
un ardei gras roșu tăiat cubulețe
8 morcovi
enibahar
scorțișoară
o ceapă mare dată prin răzătoare
o ceașcă suc de roșii
untdelemn
puțin zahăr
sare, piper
Mod de preparare:
Morcovii se fierb puțin timp și se taie rondele. Se sotează în puțin untdelemn ceapa, morcovii și ardeiul. Se adaugă sucul de roșii, zahărul și puțină apă. Se presară sarea, piperul și mirodeniile și se fierb 15 minute.
Cuscusul se pune într-un bol și se sărează. Se toarnă apa fiartă peste el și se acoperă cu un prosop. Se lasă acoperit pentru 10-15 minute. Amestecăm cuscusul cu o furculiță ca să devină pufos, se adaugă puțin undelemn și se amestecă din nou. Se toarnă deasupra sosul și se poate servi.
Sursa: „Carte de bucate mănăstirești“, Editura Sophia