Ziarul electronic al arădenilor

Cuburi din biscuiţi

Ingrediente:

două ouă

200 gr. zahăr

150 ml lapte

600 gr. biscuiţi simpli

un plic zahăr vanilat

50 gr. unt

două linguri cacao

o linguriţă esenţă de rom

un praf sare

Mod de preparare:

500 g de biscuiţi se sfarmă. Ouăle se separă de albuşuri. Gălbenuşurile se freacă spumă cu zahărul şi zaharul vanilat. Se adaugă apoi untul moale şi cacaua. Se bat albuşurile spumă cu un praf de sare. Se adaugă la albuşuri, alternativ, crema de gălbenuşuri, biscuiţii şi laptele, amestecând cu o lingură de lemn. La final se adaugă esenţa de rom. Se unge o tavă cu unt şi se aşaeză un strat de biscuiţi. Se întinde crema şi apoi se mai aşează un strat de biscuiţi, cu grijă, să fie în acelaşi sens cu primul. Se dă la rece pentru cca 3 ore. Se taie cu un cuţit ascuţit, udat înainte, pe lângă forma biscuiţilor.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.