Ziarul electronic al arădenilor

Creveţi cu ghimbir şi usturoi

Ingrediente:

creveţi

3 linguri de ulei de măsline

două linguri de ghimbir tocat

2 căţei de usturoi tocat

paprika

condimente pentru fructe de mare

2 ardei iuţi, unul verde şi unul roşu

sare

zeama de la o lămâie

pătrunjel tocat

Mod de preparare:

Într-o tigaie încăpătoare se încinge puţin uleiul de măsline, ghimbirul toacat, ardeiul iute tocat mărunt şi usturoiul mărunţit şi se căleşte totul pentru câteva minute cât să se infuzeze bine toate aromele în ulei.

Se adaugă apoi creveţii şi se amestecă bine pentru a distribui toate aromele peste creveţi. Se pune apoi boiaua iute şi condimentul pentru fructe de mare, câte o lingurinţă din fiecare, se amestecă bine, se condimentează cu puţină sare, se adaugă zeama de lămâie, puţin pătrunjel şi se mai lasă creveţii cam pentru două minute pe foc amestecând din când în când.

Se transferă creveţii pe un platou cu tot cu sosul format şi se servesc creveţii fierbinţi alături de felii de lămâie şi de o garnitură la alegere.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.