Ingrediente:
creveţi
3 linguri de ulei de măsline
două linguri de ghimbir tocat
2 căţei de usturoi tocat
paprika
condimente pentru fructe de mare
2 ardei iuţi, unul verde şi unul roşu
sare
zeama de la o lămâie
pătrunjel tocat
Mod de preparare:
Într-o tigaie încăpătoare se încinge puţin uleiul de măsline, ghimbirul toacat, ardeiul iute tocat mărunt şi usturoiul mărunţit şi se căleşte totul pentru câteva minute cât să se infuzeze bine toate aromele în ulei.
Se adaugă apoi creveţii şi se amestecă bine pentru a distribui toate aromele peste creveţi. Se pune apoi boiaua iute şi condimentul pentru fructe de mare, câte o lingurinţă din fiecare, se amestecă bine, se condimentează cu puţină sare, se adaugă zeama de lămâie, puţin pătrunjel şi se mai lasă creveţii cam pentru două minute pe foc amestecând din când în când.
Se transferă creveţii pe un platou cu tot cu sosul format şi se servesc creveţii fierbinţi alături de felii de lămâie şi de o garnitură la alegere.
sursa: bucataras.ro