Ingrediente:
500 gr. făină
o linguriţă cu sare
două linguri cu zahăr
un plic zahăr vanilat
un plic drojdie uscată
două gălbenuşuri de ou
3 linguri cu unt
300 ml lapte
cremă de ciocolată pentru umplutură
un gălbenuş de ou pentru uns
o lingură cu zahpr presarăt peste cornuri
Mod de preparare:
Se pun în vasul robotului ingredientele uscate (făina, sare, zahăr, zahăr vanilat, drojdie), se mixează câteva secunde, apoi se adaugă gălbenuşurile, untul şi laptele. Se mixează în continuare, până se obţine un aluat care nu se lipeşte de vasul robotului.
Se lasă aluatul să crească. După ce a dospit bine, se rupe în două bucăţi, din care se întinde câte o foaie, care se taie apoi în opt. Se unge fiecare triunghi format cu crema de ciocolată, lăsând marginile libere, după care se rulează aluatul începând cu partea mai lată, spre vârf.
Se aşează cornurile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se ung cu gălbenuş de ou.
După ce se mai lasă puţin la odihnit, se pun cornurile la cuptorul încins la 200 grade, preţ de 30 minute.
Când sunt gata se pudrează cu zahăr.
sursa: bucataras.ro