Ingrediente
pentru clătite:
un ou
150 ml lapte
25 ml ulei
90 gr făină
un vârf de linguriță praf de copt
sare
puțin ulei pentru prăjit
pentru umplutură:
cca 100 gr. brânză rasă
o bucățică de brocoli
jumătate ceapă mică tocată
un cățel de usturoi pisat
5 felii subțiri bacon tăiate fâșii mici
2-3 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
Pentru clătite, se amestecă bine oul cu laptele și uleiul. Se adaugă făina, sare și praful de copt și se omogenizează.
Într-o tigaie, se pun ingredientele umpluturii în afară de brânză și se lasă la călit până bacon-ul se rumenește ușor, apoi se ia de pe foc.
Într-o altă tigaie, se pune puțin ulei și se toarnă din compoziția de clătite. După ce s-a rumenit puțin pe o parte, se întoarcem și imediat se presară brânza și amestecul de brocoli cu bacon. Se lasă pe foc până ce brânza s-a topit, apoi se împătură în două și se scoate din tigaie. Se repetă la fel și cu restul.
Se servesc atât calde cât și reci.
sursa: bucataras.ro