Ziarul electronic al arădenilor

Clătite aperitiv

Ingrediente

pentru clătite:

un ou

150 ml lapte

25 ml ulei

90 gr făină

un vârf de linguriță praf de copt

sare

puțin ulei pentru prăjit

pentru umplutură:

cca 100 gr. brânză rasă

o bucățică de brocoli

jumătate ceapă mică tocată

un cățel de usturoi pisat

5 felii subțiri bacon tăiate fâșii mici

2-3 linguri ulei de măsline

Mod de preparare:

Pentru clătite, se amestecă bine oul cu laptele și uleiul. Se adaugă făina, sare și praful de copt și se omogenizează.

Într-o tigaie, se pun ingredientele umpluturii în afară de brânză și se lasă la călit până bacon-ul se rumenește ușor, apoi se ia de pe foc.

Într-o altă tigaie, se pune puțin ulei și se toarnă din compoziția de clătite. După ce s-a rumenit puțin pe o parte, se întoarcem și imediat se presară brânza și amestecul de brocoli cu bacon. Se lasă pe foc până ce brânza s-a topit, apoi se împătură în două și se scoate din tigaie. Se repetă la fel și cu restul.

Se servesc atât calde cât și reci.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.