Site-ul nostru web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți și personaliza experiența și pentru a afișa reclame (dacă există). Site-ul nostru web poate include, de asemenea, cookie-uri de la terți precum Google Adsense, Google Analytics, Youtube. Prin utilizarea site-ului, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Ne-am actualizat Politica de confidențialitate. Vă rugăm să faceți clic pe butonul pentru a verifica Politica noastră de confidențialitate.

Ciorbă norvegiană

Ingrediente:

130 gr. slăninuță afumată, o ceapă, 2 morcovi potriviți, o țelină mică, 4 cartofi potriviti, jumătate ardei gras roșu, 130 gr. smântână, un ou (doar gălbenușul),  o mână de pătrunjel tocat, o linguriță cimbru uscat, un cățel mare de usturoi, 3-4 linguri ulei, sare, piper

Mod de preparare:

Se pune într-un vas, 2,5 l apă să se încălzească. În altă oală punem 3-4 linguri ulei la încins. Tăiem slăninuța afumată bucățele mici și o rumenim în ulei, apoi o scoatem. Tocăm ceapa, morcovul, țelina, ardeiul gras și le punem în uleiul în care am rumenit slăninuța. Le călim amestecând continuu. Adăugăm cei 2,5 l de apă fierbinte. Tăiem cartofii cuburi și îi punem peste legume. Lăsăm să fiarbă cu capacul pus, aproximativ 20-30 minute. Condimentăm cu sare, piper, cimbru, cățelul de usturoi pisat, punem slăninuța prăjită, smântâna amestecată cu gălbenușul de ou, lăsăm 1-2 minute și oprim focul. Punem niște pătrunjel verde tocat.

sursa: bucataras.ro

By Actualități Arad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Știri similare

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.