Ingrediente:
130 gr. slăninuță afumată, o ceapă, 2 morcovi potriviți, o țelină mică, 4 cartofi potriviti, jumătate ardei gras roșu, 130 gr. smântână, un ou (doar gălbenușul), o mână de pătrunjel tocat, o linguriță cimbru uscat, un cățel mare de usturoi, 3-4 linguri ulei, sare, piper
Mod de preparare:
Se pune într-un vas, 2,5 l apă să se încălzească. În altă oală punem 3-4 linguri ulei la încins. Tăiem slăninuța afumată bucățele mici și o rumenim în ulei, apoi o scoatem. Tocăm ceapa, morcovul, țelina, ardeiul gras și le punem în uleiul în care am rumenit slăninuța. Le călim amestecând continuu. Adăugăm cei 2,5 l de apă fierbinte. Tăiem cartofii cuburi și îi punem peste legume. Lăsăm să fiarbă cu capacul pus, aproximativ 20-30 minute. Condimentăm cu sare, piper, cimbru, cățelul de usturoi pisat, punem slăninuța prăjită, smântâna amestecată cu gălbenușul de ou, lăsăm 1-2 minute și oprim focul. Punem niște pătrunjel verde tocat.
sursa: bucataras.ro