Ingrediente:
4-5 gulii
2-3 morcovi
un păstârnac
o ceapă
o legătură pătrunjel verde
sare
3-4 linguri ulei
100 gr. smântână
zeama de lămâie
Mod de preparare:
Ceapa se toacă mărunt, guliile se taie cuburi, iar morcovii și păstârnacul se curăță și se taie rondele. Într-o cratiță se încinge uleiul și se pune ceapa la călit. Când a devenit sticloasă, se adaugă morcovii și păstârnacul. Se călesc pâna zarzavatul se înmoaie. Se adaugă guliile, se mai lasa un pic să se călească, apoi se stinge cu apă. Se lasă să fiarbă.
Se potrivește de sare și se lasă pe foc până tot zarzavatul este fiert. Se acrește, după gust, cu zeamă de lămâie.
Într-un castron se pune smântâna și se amestecă cu două linguri de ciorbă.
Se adaugă totul în ciorbă, se presară pătrunjel verde tocat și se stinge focul.
Se servește cu ardei iuți.
sursa: bucataras.ro